17 Mart 2024

“Yeni Ekonomi Programının Ekonomimize Güç Katacağına İnanıyorum”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Odamız meclis salonunda yapıldı. Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü’nün katılımı ile yapılan toplantıya KAYSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile birlikte Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, “Son ekonomik gelişmelerden sonra Dünya’nın dinamosu olan ülkelerde beklenen büyüme rakamları gerçekleşmediği için parasal genişlemeye gittiklerini gördük. Geçmişte yaptığımız hatalara düşmeden, bu genişlemeden de faydalanarak borcumuzu, yatırımlarımızı ve günlük gidişatımızı düzenlemeliyiz. Enflasyon, faiz ve döviz fiyatları düşüyor. Bu üç olumlu tablodan yeterli ekonomik ivmeyi yakalamak zorundayız. Biliyoruz ki Türkiye son bir yıldır talep daralması nedeniyle yeterli ivmeyi yakalayamadı. Güven ortamının yeniden tesis edilerek talebin, üretimin ve yatırımların artması ile istihdama katkı sağlayacağını biliyoruz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Özkaya, özel bankaların kısa vadeli kredi verme alışkanlığındaki katı tutumlarının nispeten devam ettiğini belirterek, bu tutumun yumuşatılmasının ve vadelerin uzatılmasının yatırımlar açısında gerekli olduğunu söyledi.
Üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine de vurgu yapan Özkaya, ““Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar daha makul seviyelerde olmalı ve fiyatlar tekrar gözden geçirilmeli. İşletmelerimizin rekabet ve sürdürülebilirliği açısından girdi fiyatlarının daha dikkatli yapılmasında fayda var” dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me