17 Mart 2024

ORSİFED’TEN SEMİNER

ORTA ANADOLU GİRİŞİM VE İŞDÜNYASI FEDERASYONU ( ORSİFED ) Mali Hizmetler ve Vergi Komitesi, iş dünyasından yaklaşık 50 kişinin katıldığı 3. Seminerini gerçekleştirdi.

Seminerin açış konuşmasını ORSİFED Başkanı YMM Soner TÜRKÜM yaptı. TÜRKÜM, mahiyet itibariyle başta fatura ve değerli belgelerde gerçeğe uymayan bilgilerin birçok farklı yansımaları olduğunu ve bu durumun vergi adaletsizliğine yol açtığını belirterek, iş dünyası mensuplarının da bu tür belgeler ve işlemler nedeniyle önemli mağduriyetler yaşadığına dikkat çekti.

NUH NACİ YAZGAN ÜNV. Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet SOMUNCU tarafından verilen seminerde sahte belge, içerik itibariyle yanıltıcı belge ayrımı ve bu tür belgelerin iş dünyasının işleyişinde neden olduğu yasal ve finansal sorunlar masaya yatırıldı. Doç. Dr. Ahmet SOMUNCU sahte veya yanıltıcı içerikli belgenin kullanımının önlenmesi için mal ve hizmet bedellerinin banka yoluyla ödenmesi, mali müşavirlere danışılması ve şeffaflığın önemli olduğunu vurguladı.

Vergi idaresinin kadrosunun liyakat açısından yeterli olsa dahi sayıca eksik kaldığı ve ayrıca vergi aflarının da çok büyük bir adaletsizlik kaynağı olduğunun altını çizdi.