24 Mart 2024

Türkiye’deki Tüm Üniversite Öğrencilerine Özel Sosyal Medya Uygulaması: Usity

Mevcut sosyal medya platformlarından sıkılanların imdadına koşan sosyal medya uygulaması Usity, artık Türkiye’deki bütün ünivesite öğrencilerine açıldı. Herkesin anonim olarak zaman geçirebileceği uygulamanın detaylarına değiniyoruz.

Dev şirketlerin son yıllarda adının karıştığı skandallar silsilesi, insanların sosyal medyaya olan güvenini tüketmeye başladı. Milyonlarca insanın kişisel bilgileri, nelere ilgi duyup, hangi sıklıkla internetten sipariş verdiklerine kadar çok ince detaylarla saklanıyor. Bu verilerin nerelerde kullanılabileceğini Facebook’un Cambridge Analytica skandalıyla görmüş olduk .

Günümüzün en popüler sosyal medya mecraları, artık birer reklam devi haline gelmiş olan Facebook ve benzeri şirketler oldular. Yalan haberler furyası, insanları internet ortamında kendi kimlikleriyle dolaşmaktan soğutmaya başladı. Tüm bunlardan sıkılan üniversite öğrencileri ve mezunları için, anonim olarak var olabilecekleri yeni bir sosyal medya uygulaması var: Usity.
Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerinden olan ODTÜ’de kullanılmaya başlanan uygulama, zamanla ülkemizdeki farklı üniversiteler için de destek sunmaya devam etti. İkinci aşamada mezunlar için de uygun hale getirilen uygulama, artık tüm öğrencilere açık halde.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me