17 Mart 2024

KAYSERİLİLERDEN MSB DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla açılan Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Dijital Gösteri Merkezi’ni gezen vatandaşlar “Türk’ün gücünü burada gördük” diyerek, merkezden gurur duyduklarını dile getirdi.

Yediden yetmişe her yaş grubuna açık olan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla ziyarete açılan MSB Dijital Gösterim Merkezi, 3 ana bölümden oluşuyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilen merkezin dış cephesindeki köşede yer alan LED ekranda TSK envanterinde bulunun yerli ve milli silahlar 3 boyutlu içeriklerle ziyaretçilere etkileyici bir deneyim olarak sunuluyor. Vatandaşlar, merkezde çok keyif aldıklarını, gururlandıklarını ve mutlu olduklarını söylediler.

Türkiye’nin nasıl askeri güce sahip olduğunu burada gördüklerini ifade eden Eren Polat isimli vatandaş, “Mustafa Kemal Atatürk Lisesi’nde okuyorum. Burayı çok sevdim. En büyük hayallerimden biri de asker olmaktı. Bunun için sınavlarına da girdim. Burayı çok beğendim. Burada devletimizin, milletimizin nasıl bir askeri gücü, nasıl bir teknolojilere sahip olduğunu ve nasıl bir kapasitesi olduğunu bunu rahatlıkla görebildim” diye konuştu.

Merkezi ziyaret eden Hüseyin Başboğa ise “Buraya gezmek amaçlı geldik. Burayı çok sevdik. Burayı gördüğümüzde daha çok teşvik olduk. Böylece ülkemizin daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.