17 Mart 2024

Sporda 2022 böyle geçti

2022 YILI BİRBİRİNDEN RENKLİ, COŞKULU SPOR ORGANİZASYONLARINA SAHNE OLDU. BİRÇOK SPOR DALINDA BAŞARILI BİR YIL GEÇERKEN, SENENİN EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN ORGANİZASYONU KATAR'DA DÜZENLENEN DÜNYA KUPASI OLDU. (ENES GÜMÜŞ - İSMAİL YASİN AKÇIN - YUNUS KILIÇ/İSTANBUL-İHA) 2022 yılı birbirinden renkli, coşkulu spor organizasyonlarına sahne oldu. Birçok spor dalında başarılı bir yıl geçerken, senenin en çok dikkat çeken organizasyonu Katar'da düzenlenen Dünya Kupası oldu.

2022 yılı birbirinden renkli, coşkulu spor organizasyonlarına sahne oldu. Birçok spor dalında başarılı bir yıl geçerken, senenin en çok dikkat çeken organizasyonu Katar’da düzenlenen Dünya Kupası oldu.
Sporda 2022 yılı işte böyle geçti:

Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon
2021-2022 sezonunun büyük bölümünü lider götüren Trabzonspor, mutlu sona 35. haftada ulaştı. 20 takımlı oynanan sezonda, bordo-mavililer 30 Nisan’da sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. 2-2 biten mücadeleden 1 puanla ayrılan Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, 38 yıllık hasretine son verdi. Karadeniz ekibi sezonu da 81 puanda tamamlarken, ikinci Fenerbahçe 73, Konyaspor da 68 puanla üçüncü sırada bitirdi.

Katar’da oynanan TFF Süper Kupa Beşiktaş’ın
Katar’ın ev sahipliğinde oynanan Turkcell Süper Kupa 2021, Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynandı. Ahmet Bin Ali Stadyumu’nda oynanan ve Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona erdi. Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa 2021’i müzesine götürdü. Siyah-beyazlılar 9. kez Süper Kupa’yı kazandı.

TFF Süper Kupa şampiyonu Trabzonspor (2022-2023 sezonu)
2022 takvim yılında ikinci kez Süper Kupa finali oynandı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor’un kozlarını paylaştığı finalde mutlu sona ulaşan Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrılarak 1 yıl aranın ardından yeniden Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Sivasspor ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandı
Ziraat Türkiye Kupası finali, yarı finalde Trabzonspor’u eleyen Kayserispor ile yarı finalde Alanyaspor’u eleyen Sivasspor arasında oynandı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda binlerce taraftar önünde oynanan final nefesleri kesti. Normal süresi 1-1 biten maçın şampiyonunu uzatma dakikaları belirledi. Sahadan 3-2 galip ayrılan Sivasspor, tarihinde ilk kez bu kupaya ulaştı.