17 Mart 2024

MEHMET ENDES (Kayserispor)

MEHMET ENDES (Kayserispor)
Kayseri’nin ilk Milli Futbolcusu 1954 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de yapan Endes evli ve iki çocuk babası.
1967 yılında futbola Sarıoğlan Yıldırımsporda başladı. Üç yıl bu takımda takım kaptanlığı yaptı. 1970 de Sarıoğlan Yıldırımspordan ayrılarak sırası ile Yenimahalle Gençlikspor, Ağirnasspor, Erkiletspor ve Sağlıkspor takımlarında amatör olarak futbol oynadı.
Mehmet Endes 1975 yılında Kayseri karması ile İskenderun da düzenlenen grupta Türkiye şampiyonu oldular. O esnada milli takım antrenörleri nin dikkatini çeken Mehmet Endes Milli takıma davet edildi. 1976 yılı sonunda Kayserispor da profesyonelliğe ilk adımı atan Endes daha sonra 1983 sezonunda Malatyaspora transfer oldu. Bu takımda bir süre oynadıktan sonra Kayseri Erciyesspor a dönerek burada futbol hayatını devam ettirdi. Bu arada Milli futbolcu kontenjanından dolayı Gazi üniversitesi beden eğitimi bölümünü bitirerek öğretmenliğe hak kazandı. Millî futbolcu Endes Futbolu bıraktıktan sonra kısa süre antrenörlük yaptı. Daha sonra çeşitli gazete ve Televizyonlarda köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaparak futbolun içinde kalmaya devam ediyor.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me