16 Mart 2024

GERİ SAYlM BAŞLADI SİYASET lSlNDl

Seçimlere bir yıldan daha az bir sürenin kalmasıyla birlikte Cumhur ittifakı ve Millet ittifakını oluşturan siyasi partiler Milletvekili adaylarını belirlemek için adeta ince eleyip sıkı dokuyorlar.
Türk siyasetine yön verdiği bilinen Kayseri tüm siyasi partilerin daha fazla önem verdikleri Kent konumunda. Kayseri’de alınan seçim sonucu Türkiye geneline yansıdığı için tabela partisi konumunda bulunan yeni partiler, bir sürpriz sonuç alabilirler mi sorusunun cevabını Türk seçmeni 2023 de sandıkta verecek.
Halkın beklentisi, siyasi partilerin genç dinamik akademik kariyeri olan, siyasette yipranmamiş, yolsuzluğa bulaşmamış, şaibesiz, isimlerin belirlenmesi. Bir önemli konuda siyasi partiler Milletvekili adaylarını belirlerken parti tabanının görüşlerine değer vermeleri. Merkezden atamalar vatandaşların tepkisini çekiyor. Parti tabanının seçtiği adaylar maalesef yıllardır Parti Genel merkezleri tarafından veto edilerek parti tabanının görüşlerine saygı gösterilmemiş oluyor. Bu durum tüm siyasi partilerin ortak sorunu.
Teşkilat yoklaması ile yani İl ve İlçe teşkilatları, delegeler, üyeler ve kadın kolları tarafından belirlenecek adaya Genel merkezin saygı göstermesi ile daha demokratik bir aday belirleme yapılmış olacaktır kuşkusuz.
İktidar partisine yakın kulislerde konuşulan konular arasında, mevcut vekiller arasında üç Milletvekilinin aday olmayacağı, Büyükşehir Belediye Başkanının Milletvekili adayı yapılacağı, Melikgazi belediye başkanının da Büyükşehir Belediye başkanlığına, hazırladıkları. Bir meclis üyesinin de yerel seçimlere kadar Büyükşehir başkanlığına vekalet edeceği gibi görüşler hakim durumda. Zaman ne gösterir bilinmez ama vatandaşların ve parti tabanlarının görüşlerine itibar etmeyen siyasi partilerin bir hezimet yaşayabileceği bir gerçek.
Kayseri’de bir sürprize imza atacaklarını iddia eden CHP ve İYİ partinin 2023 seçimlerinde alacakları oy merak konusu. Bir önceki seçimde birer Vekil çıkaran Millet ittifakını oluşturan iki siyasi partide seçimlere hazırlanıyor. CHP vekil sayısını ikiye çıkarmanın hesaplarını yaparken, İyi parti yetkilileri “Aldığımız rüzgar iyi en az üç. ” diyorlar.
Tabela partisi olmaktan öte gitmez dediğimiz partiler arasında Zafer Partisinin daha çok oy alacağı da konuşuluyor.
Köprünün altından daha çok sular akar, 2023 seçimleri Yüce Türk Milleti için oldukça önem arz etmektedir. Asil Türk Milleti en doğru kararı verecektir kuşkusuz.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me