17 Mart 2024

TRKTY 2.ÇALIŞTAYI VE İŞ ZİRVESİ İSTANBUL KONGRE MERKEZİNDE YAPILDI

Türkiye Kentsel Yönetim Derneği (TRKTYD) nin bu yıl ikincisini düzenlediği ve üç gün süren 2. Tesis Yönetim Çalıştayı ve iş zirvesi organizasyonu toplantısı İstanbul kongre merkezinde yapıldı.
Pandemi koşullarına uygun gerçekleştirilen programda 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, Sakarya Hendek Belediye başkanı Turgut Babaoğlu, TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu yönetim Kurulu başkanı Özgür Burak Akkol, ASKON Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Orhan Aydın, BORSAN Group Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ahmet Şenocak, TRGYD Güvenlik Yöneticiler Derneği Başkanı T Kazım Eladağ ile sektörün önde gelen dernekleri, vakıfları ile çok sayıda davetli kongre merkezinde yerini aldı.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Nusret Bayraktar “Değerler yönetimi noktasında eksikliklerimiz vezaafiyetlerimiz var. Genç yavrularını ve çocuklarımız ile aceba değerler Yargısında; kültürümüze, özümüze, inancımıza, yaşam tarzımıza, Dünyadaki bölüşmelere, adalete ve hakka ne kadar hassasız, ne kadar başarılıyız. Bu bakımdan yerel yöneticilerimiz ve genel yöneticilerimiz ile sivil toplum örgütleri ki özellikle eğitim camiasında değerler yönetimimizdeki hassasiyetlere bakması gerekir. Nitekim Son pandemi döneminde karşı karşıya kaldığımız olayların bir bölümü Dünyayı olumsuz yönde salladı. Bu salgın süresince yapmamız gereken bir çok sorumluluğu yerine getirmedik ve bu alanda bize ciddi Nasihatler verenler vardı dikkate almadık almıyoruz! O zaman iptiyadıdır. Dolayısıyla bu hezeyandan istifade ederek kentsel tesis yönetimi bu iş içinde öncülüğünü yapması gerekir. Apartmanlar sitelerde çok daha farklı çalışmalara imza tamamı gerekir.” dedi.

SUAT SANDALCI “BU ÇALIŞTAYDAN İYİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR”
Türkiye Kentsel Tesis Yönetimi Derneği başkanı Suat Sandalcı yaptığı konuşmada, “Türkiye nin her bölgesinden katılan tesis yönetim şirketlerinin gayretiyle biz 2. Tesis yönetim çalıştayında çok iyi bi sonuç alacağımıza inancımız tamdır.” dedi. Sandalcı “Bundan 8 yıl önce hizmet verdiğim sırada adeta bugün içinde söylenmiş bir sözümü aktarmak isterim. Bir TV programında dedim ki; biz birlik olmazsak bu mücadeleyi toplu olarak sürdüremezsek benim Samsun’da vermiş olduğum hizmetin bir anlamda kalmaz. Türkiye genelindeki çalışmalarımızın sürdürülmesi gerektiğini bundan 8.9 yıl önce söylemiştim. Hamdolsun hayalimizdi kabul oldu. Bir kardeşiniz olarak burada hem değerli yöneticilerimizi hemde sektör temsilcilerimizi görmekten onur duyuyorum. Çalışmalarda da her zaman geliştirici olduk. İstişarelerede açık olduk. Neticesinde ilk olarak iç işleri Bakanlığı genelgesinde Apartmanlardaki site yöneticilerininde sorumlulukları dahil edildi. Bununla birlikte bakanlığa gerekli dosyaları sunduk.Az önce sizlerin de görmüş olduğu Ankarada gerçekleştirmiş olduğumuz Tesis Yönetim Çalıştayı programımıza 81 il temsilcisi katıldı. Ve biz bu çalıştay raporlarını Maltepe Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte ve yine Maltepe Üniversitesi medeni hukuk ana bilim dalı başkanı Prof Dr. Sabahat Özdan hocamızla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim ettik. Sonrasında bu çalışmalar neticesinde tekrar akademisyenlerimizle toplandık. Dedik ki bizim Ankara da yapmış olduğumuz çalıştayın birde İstanbulda yapılmasının sektöre fayda sağlayacağı kanaatine vardık. Dolayısıyla bugün burada 3 gün boyunca sürecek olan programımız da Türkiye’nin her bölgesinden katılan tesis yönetim şirketlerinin gayretiyle biz 2. Yönetim çalıştayında da çok iyi bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır.” diye konuştu.
Toplantıda Türkiye geneli Kentsel Yönetim Derneği İl başkanlarına mazbataları ve plaketleri düzenlenen bir törenle verildi. Kayseri Kentsel Yönetim Derneği temsilcisi Hasan Öztürk’e mazbatasını ve plaketini Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve ASKON Genel başkanı Orhan Aydın takdim etti. Kayseri ÇÖZÜM BİNA Yönetim kurulu başkanı ve Kayseri Kentsel Yönetim Derneği temsilcisi Hasan Öztürk İstanbul da 2.cisi yapılan TRKTYD Tesis Yönetim Çalıştayı ve iş zirvesi organizasyonun sektöre büyük faydalar sağlayacağını belirtti. Öztürk “Türkiye nin her bölgesinden gelen Bina ve Site Yönetim şirket yöneticilerinin İstanbul kongre merkezinde buluşması ve sektörü nasıl geliştirir ve çıtayı daha yükseklere taşırız düşüncesinin oluşması bizleri Son derece mutlu etti. İstanbul kongre merkezinde sektörümüzdeki birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin verilmiş olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me