17 Mart 2024

“Sizin hatırınız biz de 4 bin yıl”

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’i makamında ağırladı. Kayseri’nin gücünü bildiklerini, meşhur bir şehir olduğunu belirten Alagiç Başkan Büyükkılıç’a Bosna kahvesi ve bakır fincan takımı takdim etti. Başkan Büyükkılıç kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu söylerken, Alagiç, “40 yıl nedir, sizin hatırınız biz de 4 bin yıldır” dedi.
Başkan Büyükkılıç’ın belediye girişinde karşıladığı Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’e çiçek takdim edildi. Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Alagiç’e belediye fuaye alanında açılan Mekke’de Müslümanların kıblesi olan Kabe üzerindeki ayetlerin işlenerek tablo haline gelen ve 19 eserin yer aldığı sergiyi gezdirdi.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç, “Ülkemizde eğitim almış olmanız bizim için büyük bir kazanım. Bosna kelimesi telaffuz edildiği zaman, zaten içimizi bir sıcaklık kaplıyor. Kayseri’miz her zaman sizin haklı davanızın, sürecinizin yanında yer almış, üzerine düşeni yapmış bir şehirdir” dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me