17 Mart 2024

Özhaseki: “Kur’an’ın tek kelimesinin bile yalanlanamaması mucize olduğunu gösterir”

Talas Belediyesi, asırlık Kur’an-ı Kerimlerin tıpkıbasımlarının sergilediği Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi’ni açtı.

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve çeşitli dönemlerde meşhur hattatlar tarafından yazılan, orijinalleri Topkapı Sarayı’nda sergilenen Kur’an-ı Kerimlerin birebir tıpkıbasımlarının yer aldığı Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi açıldı. İlçede bulunan Yaman Dede Konağı’ndaki serginin açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, tıpkıbasım Mushafları belediyeye armağan eden Tıpkıbasım Uzmanı Ahmet Taner Özer, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Tıpkıbasım Uzmanı Ahmet Taner Özer, sergide yer alan eserler hakkında bilgiler vererek, “Herkesin hayalinde gerçekleştirmek istediği bir rüya vardır. Benim de bir rüyam vardı. Bu üniversite yıllarında okurken bir gün ‘manada İslam için elinden geleni yap’ dediler. Biz de o yola çıktık. Finans okuyacaktım ama matbaacı oldum. Kader bizi Kur’an-ı Kerim baskılarıyla bir araya getirdi. 25 yıldır da biz Kur’an’a hizmet etmeye gayret ediyoruz. Tıpkıbasım bizim zamanımızda bilinen bir şey değildi. Bazı şahsi kişilerin ve vakıfların gayretleri ile yürüyordu. O zaman da bir devlet kurumları buna sahip çıkmamıştı” dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me