16 Mart 2024

MİSAFİR KABUL ETMEYİN…

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, toplumsal kurulların yanında biraysel kurallara uyulmadığı zaman yükün ağırlaştığını söyledi. Vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Vali Günaydın, hastanelerdeki doluluk oranının son derecede yüksek olduğunu açıkladı.

HASTANELERDE YÜK ARTTI

Tv1 ekranlarında yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur’un sunduğu 1. Gün programına telefonla bağlanan Vali Günaydın, önemli bilgiler paylaştı. Kayseri’de salgınla ilgili mücadeleyi anlatan Vali Günaydın, özellikle son günlerde artış gösteren vaka sayıları nedeniyle hastanelerdeki yükün  arttığını ve doluluk oranının da çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

HAKKIMIZ YOK BUNA

Sağlık sisteminin çalıştığını ancak böyle gidecek diye bir kural olmadığını söyleyen Vali Günaydın, hastanelerdeki yükün her geçen gün arttığını, yükün ağırlaştığını belirterek, “ Vaka sayılarının artması sağlık merkezlerini etkiler. Sağlık sistemi zorlanıyor. Aşırı yük bindiriyoruz. Hiç birimizin hakkı yok buna. Maalesef eline bir belge alan kendini dışarı atmış. Cumhuriyet Meydanı’nda gezsin diye bu belgeyi vermedik. Belgeler kötüye kullanılır ise vaka sayılarının önüne geçemeyiz.”dedi.

NE OLUR MİSAFİR KABUL ETMEYİN

Vali Günaydın, uyarısında, “  Kayserili hemşerilerimizle çok önemli virajları döndük. Burayıda el birliği ile geçeceğiz. Daha çaba göstermemiz gereken günlerdeyiz. Biz ne olur misafir kabul etmeyin, ne olur kalabalığa girmeyin diye uyarıyoruz. Bende yaşıyorum, sevdiklerim akrabalarım şuan hastanede. Bunları yaşıyoruz. Bunları azaltmak tedbirlerden geçiyor.”diye konuştu.

ÇOK AZ KALDI

“Süreci yönetiyor olmamız kimseyi yanıltmasın. Herkes sorumluğun farkında olsun.” Uyarısında bulunan Vali Şehmes Günaydın, “ Çok az kaldı. Lütfen aşı zamanı gelen insanlarımız aşılarını yaptırsınlar. Aşı yaptırdığınız zaman hastaneye yatma riski düşüyor. En etkili silah aşıdır. Zorunlu değil ama aşı olmamız ama vatandaşlık görevimizdir. Sevdiklerimizin sağlığı açısından bu görevi yerine getirmemiz gerekir.  Aşılamada istediğimiz rakama ulaştığımız zaman vaka artışından bahsetmeyeceğiz.”dedi.

EN BÜYÜK SİLAH AŞI

Kayseri’de 207 bin vatandaşın ilk doz, 132 bin vatandaşın da 2. doz aşısını yaptırdığını açıklayan Vali Günaydın, “ Elimizde aşımız var çok büyük bir silah. Aşı olmayan yüzde 20 gibi bir kesim var. Vatandaşlarımızı ikna ederek  aşı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Dünyada bir çok ülke aşı tedarikinde sorun yaşıyor. Elimizdeki bu aşı imkanını kullanalım.” uyarısı yaptı.

YAHYALI’DA Kİ DURUM

Yahyalı ilçesinde yaşanan korkunç vaka artışları hakkında da konuşan Vali Günaydın, “ İki aile arasındaki nişan merasimi ve hanımların bir araya gelip ekmek yapmaları Yahyalı’da vaka sayılarını artırdı. Kaynağını tesbit edip gereğini yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me