16 Mart 2024

KAHRAMANMARAŞ’IN KURTULUŞ COŞKUSU KAYSERİ’DE İLK DEFA KUTLANDI

Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen program Kayseri Kocasinan İlçesinde Düğün Salonunda Kahramanmaraş’tan bu program için gelen Şeref Dere’nin sunumu ile Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlıların yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Cuma Güllüce ‘nin Kur’an Tilaveti ve Ömer Arif Hoca’nın Duasıyla başladı.
Açılış Konuşmasını yapan Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Topal ” Kıymetli Hemşehrilerimin bu kutlu ve gururlu günün yıldönümünde hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti. ” Bu anlamlı günü bize miras bırakan Sütçü İmam , Abdal Halil Ağa , Arslan Bey , Senem Ayşe Rıdvan Hoca , Çakmakçı Sait , Şehit Evliya , Avukat Mehmet Ali Kısakürek ve adlarını sayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz diyerek katılımcılara teşekkür etti.
İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman , Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolak Bayraktar , Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık , Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve İç İşleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç selamlama konuşması yaptılar.
Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç konuşmasında ” İstiklâl Marşı’ nın Korkma ile başlamasının İlhamı Avukat Mehmet Ali Kısakürek yazmış olduğu beyannameden aldığını belirtti. “
Kayseri Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Gökhan Bolat ve Bu program için Kahramanmaraş’tan gelen Araştırmacı Yazar Dr. Gökhan Gökşen Şanlı Geçmişten Saygın Bir Geleceğe 12 Şubat konulu bir sunum gerçekleştirdiler.
Programa katılan katılımcılara ve bu organizasyona destek olanlara plaketler takdim edildi.
Davul Zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Halk Ozanı Özgür Nurşani ve Ozan Köroğlu konser verdi. Müzisyen Hüseyin Özdemir katılımcıları coşturdu. Programa katılanlara Maraş Tarhanası , Şıra ürünleri ve Maraş Dondurması ikram edildi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me