24 Mart 2024

Büyükşehir, 2021’de tarım ve hayvancılığa özel önem verecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da destek olmaya devam edecek. Bu kapsamda 2021 yılında sulu tarıma destek amacıyla 34 adet sulama tesisi yapılacak, 100 ton yerli ve milli tohum ve yem bitkisi tohumu dağıtımı ile kabak çekirdeği paketleme tesisi inşa edilecek.
Kayseri’de tarım ve hayvancılığın gelişme gösterdiğini ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu gelişime ortak olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, pandemi döneminde tarım ve hayvancılığın öneminin daha da kendini gösterdiğini ifade etti.

“ENDEMİK BUĞDAY TÜRLERİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ”
Tarım ve hayvancılığın kendileri için olmazsa olmaz nitelikte olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bu dönemde endemik bazı buğday türlerinin üretimini teşvik edici çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Endemik olarak bazı buğday türleri ile ilgili teşvik edici çalışmalar yapacağız. Bu dönemde inşallah tarım ve hayvancılığa her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Gerek Ankara boyutunda, gerek Kayseri özelinde yerel boyutta ilçelerimizle iş birliği halinde tarım ve hayvancılığa destek vereceğiz. Pandemi döneminde gördük ki tarım ve hayvancılık bu işin olmazsa olmazı” dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me