20 Mart 2024

Başkan Büyükkılıç, Macaristan Parlamento Binası’nı gezdi

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, BERABERİNDEKİ HEYET İLE MACARİSTAN'DAKİ TEMASLAR ÇERÇEVESİNDE MACARİSTAN PARLAMENTO BİNASI'NI ZİYARET ETTİ. TÜRK MACAR PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBU BAŞKANI MİLLETVEKİLİ DR. TİLKİ ATİLLA'NIN MİSAFİRİ OLAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MECLİS BİNASINDA MACARİSTAN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ. (İHA/KAYSERİ-İHA) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile Macaristan'daki temaslar çerçevesinde Macaristan Parlamento Binası'nı ziyaret etti. Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Dr. Tilki Atilla'nın misafiri olan Başkan Büyükkılıç, meclis binasında Macaristan ziyaretini değerlendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile Macaristan’daki temaslar çerçevesinde Macaristan Parlamento Binası’nı ziyaret etti. Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Dr. Tilki Atilla’nın misafiri olan Başkan Büyükkılıç, meclis binasında Macaristan ziyaretini değerlendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte gittiği Macaristan’da Parlamento Binası’nı gezdi. Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Dr. Tilki Atilla’nın konuk ettiği Başkan Büyükkılıç, burada ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Milletvekili Atilla’ya günün anısına Yukatel Kayserispor forması ve Kültepe Kaniş Karum’da çıkan tabletlerin replikasını hediye etti. Macaristan’da Parlamento Binası’nda Macaristan ziyaretini değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bizleri burada kardeş şehrimizin çok değerli başkanı ile değerli milletvekilimiz Dr. Tilki Atilla beyin davetleri sonrasında Macaristan’da bulunmaktan keyif aldığımızı belirtiyor, bu güzel organizasyonu yapan konsolosumuz Osman Şahbaz’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri heyetiyle birlikte sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını ifade ederek, “Yaptığımız görüşmelerde hem şehrimizin tanıtımına hem de tarım ve hayvancılık konusundaki süreçte nasıl iş birlikleri yapılacağı konusunda gayretler gösterdik. Bu alanda tecrübesi olan kuruluşları ziyaret ve istişare etme fırsatı bulduk. Mecliste de Atilla beyin misafiri olmak suretiyle hem meclisin binasını görmek hem de sağlıklı görüşmeler yapmak suretiyle çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me