18 Mart 2024

ARTIK YETER

Canı simit çeken çocuklarını ve karısını sokakta herkesin gözü önünde para yok bağırarak vurmaya başlayan adam görüntülendi.

Hava almaya çıkan ailenin yaşadığı olay görüntülendi. Masum iki kız, simit istediğini babasına söyleyince cevap almadıkları için annesinden istediler. Anne, simit almak için kocasından para istediğinde yine de cevap alamadı. Çocukların ve annenin ısrarının sonucunda öfkeleyen baba, onlarla vakit geçirmekten sıkıldığını söyledi. Çıkan tartışma sonucunda adam, para yok bağırarak önce çocuklarını ve sonra karısını vurdu.  Çirkin işiyle dikkatleri çeken adam, olaydan sonra ailesini bırakıp gitti. Paniğe kapılan kadın, gözyaşlarına boğulan ve feryatları yürekleri dağlayan iki kızını bağrına basıp avuttu.

Kadın Durumu Açıklıyor

Kadına sorduğumuzda Kocasının bazı psikolojik sorunları yaşadığı ve son dönemde sık sık kavga ettiklerini söyledi. Kadın: “Son zamanlarda kocamın davranışlarının korkunç derecede değişmeye başladığını farkettiğim için endişelendim. Kocama sorduğumda işten kaynaklanan birkaç sorundan ötürü rahatsız olduğunu söyledi. Buna ek olarak evin ihtiyaçlarını ihmal etmeye başlamıştır. Çoğu  zaman eve geç geldiği için ya alkol içmeye başladığını ya da beni aldattığını düşündüm. Karı koca ilişkimize dayanarak bunların sebebini her sorduğumda beni azarlayıp giderdi. Kendimi suçlu hissetmeye başladım” belirtti.

Bu çirkin olaydan sonra kadın, hem çocuklarını düşündüğü hem de yuvanın yıkılmasını istemediği için kocasına dava açmak yerine eve dönüp sorunu çözmeye çalışacağını söyledi. Kocasınıı sevdiğini açıklayan kadın: “iyi günde kötü gündede birlikte olacağımıza söz verdik” diyerek olay yerinden ayrıldı.  

Son zamanlarda ve özellikle pandemi sürecinde Türkiye’de aile içi ve kadına karşı şiddet olayları artış gösterdi. Verilen rapora göre, Türkiye’de 1 Ocak – 1 Temmuz 2020’de 117 bin 192 aile içi ve kadına karşı şiddet olayı meydana geldi.  Ayrıca bu yılın ilk 6 ayında 115 kadın cinayete kurban gitti. O doğrultuda İçişleri Bakanlığı, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerini önlemek ve kadınların kendilerini güvende hissedebilmelerini sağlamak amacıyla koruyucu ve önleyici tedbir kararlarını arttırdı. Bunun yanında da birçok projeyi hayata geçirdi. Devlet, kurduğu destek hatları ve hazırladığı akıllı telefon uygulamalarıyla kadınların her ortamda yanında olmayı amaçlamaktadır.

Haber: Momamed Ramadan Shaker

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me