17 Mart 2024

Yeni Panasonic i-Pro Extreme serisi her an renkli gece görüşü sunuyor

Yeni kameralar, seriyi bir olay durumunda kanıt güvenilirliğinin çok büyük önem taşıdığı üst düzey gözetim uygulamaları için uygun hale getiriyor. Dahili renkli gece görüş fonksiyonu, kullanıcının çok az ışığın olduğu ortamlarda kıyafetlerin ve arabaların gölgeleri arasında daha iyi ayrım yapabilmesini sağlıyor (minimum 0,03 lüks ışık gereklidir).

Kızılötesi LED’ler ışık olmayan ortamlarda bile görünürlüğü artırarak insanların ve hareketlerinin tek renkli görüntülerinin daha kolay tanımlanmasını sağlıyor.

109 derece yatay ve 73 derece dikey görüş alanına sahip olan geniş açılı bir lensle sağlanan görüş mesafesi de serinin sunduğu bir başka avantaj olarak öne çıkıyor. Entegratörler özel bir koridor modu sayesinde koridor ve market reyonu gibi uzun alanlarda da 90 dereceye 270 derecelik görüş alanına sahip bir görüntü sunabiliyor.

Serideki mevcut kompakt koruyucular ile her kamera birçok farklı ortamda ayrı olarak kullanılabiliyor. Böylece kolay kurulabilmenin yanında küçük mağazalarda, bankamatiklerde ve asansörlerde gözetim yapmak için kullanılabiliyor.

Serinin önceki modellerinde olduğu gibi ortam koşullarından etkilenmeden otomatik olarak en iyi görüntüyü çeken iA (Akıllı Otomatik), altı yeni kamerada da yer alıyor. Kameralarda dış mekanlarda bile ses kaydetmeyi sağlayan mikrofonlar bulunuyor.

Panasonic Avrupa Kategori Yöneticisi Gerard Figols, serinin yeni kameralarıyla ilgili şunları söyledi: “Gözetimde riskleri en aza indirmenin en temel yollarından biri, görünürlüğü her koşulda garanti altına almak. Kızılötesini ve renkli gece görüş teknolojisini birleştirerek işletmeleri iA ile donatıyor ve mülklerini günün her anında koruyoruz.”

Seride hem 1080p hem de 720p çekim yapan iç mekan ve dış mekan versiyonlara ek olarak tren ve otobüs gibi araç içi ortamlarda gözetim yapmak için uygun olan iki model bulunuyor.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me