17 Mart 2024

Yatak üreten lisede mesleki eğitim ve öğretimin kalitesi artacak

TÜRKİYE'DE İLK OLARAK YATAK ÜRETİMİNE BAŞLAYAN TÜRKİYE TEKSTİL SANAYİ İŞVERENLERİ SENDİKASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NDE, 'SEKTÖREL MÜKEMMELİYET MERKEZLERİNİN KURULMASI YOLUYLA TEKSTİL SEKTÖRÜNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTIRILMASI PROJESİ' TANITILDI. (ALİ GÖÇ/KAYSERİ-İHA) Türkiye'de ilk olarak yatak üretimine başlayan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 'Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Tekstil Sektöründe Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi' tanıtıldı.

Türkiye’de ilk olarak yatak üretimine başlayan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Tekstil Sektöründe Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi’ tanıtıldı.

Okulun seminer salonunda düzenlenen programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, il Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Türk Tekstil Vakfı Genel Sekreteri Zeynep Vural ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, “Okulumuz tekstil sektöründe yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Bu alanda ilimizde ve ülkemizde yetişmiş eleman açığının giderilmesi için okulumuza önemli görevler düşmektedir. Burası bildiğiniz entegre fabrika olarak çalışıyor. Çok yakın zamanda da bir projemiz var. Bu proje Türkiye’de ilk olarak bir meslek lisesinde desteklenmeye değer bulundu. 2 milyon 700 bin TL’lik bütçe ile kabul edildi. Biz burada yatak imalat hattı kuracağız. Kayseri’mizin sanayisine buradan kalifiyeli eleman yetiştireceğiz. Sanayinin gerçek ihtiyacını okulumuzda karşılamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Projesi Yetkilisi Tuğba Huvaj da, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Düzenlenen program, okul mezunu da olan şehit eşi Rabia Delibaş’a, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan tarafından sendikanın hediye ettiği evin tapusu verildi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me