17 Mart 2024

VATAN MİLLETİN, İRADE MİLLETİN

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, üç yıl önce günlerce Milli İrade nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda “Vatan Milletin, İrade Milletin” adı altında bir program gerçekleştirildi. Gün boyunca 15 Temmuz etkinliklerinin tamamına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı’nda da gece yarısına kadar kaldı ve meydandaki tüm stantları gezdi. Yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerinde duran Başkan Büyükkılıç, bu vatan için herkesin gerekirse canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle Kartal Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretlerine, Hunat Camii’nde şehitlerimiz için okunan mevlide, Kayseri Üniversitesi tarafından düzenlenen panele ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen serginin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Kartal Şehitliği’nden Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüşe de eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte iştirak etti. Başkan Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte yürüdü.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından on binlerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programa geçildi. “Vatan Milletin, İrade Milletin” adı altında gerçekleştirilen programda sahneye konulan dev ekran vasıtasıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma takip edildi. İstiklal Marşımız ve şehitlerimizi için Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yaptırdığı dualara hep birlikte amin denildi.

“BU VATAN İÇİN HEPİMİZ CAN VERMEYE HAZIRIZ”

“Vatan Milletin, İrade Milletin” programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sözlerine şehitlerimizi anarak ve gazilerimize şükranlarını ifade ederek başladı. Bu vatan için herkesin can vermeye hazır olduğunu vurgulayan ve 15 Temmuz’da bugüne kadar görülmemiş bir hainlikle karşılaştığımızı dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Biz düşmanı, darbeleri, ihaneti gördük; ama böylesini hiç görmemiştik. Bu ülke insanın imkanlarını, değerlerini kullanmak suretiyle, kendi silahlarımızı kendi insanımıza doğrultan ihanet şebekesini görmemiştik. O ihanet şebekesine dur demeyi bilen, ona karşı göğsünü siper eden Türk Milleti gereken dersi verdi. Bizim birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimiz zenginliğimizdir. Ay Yıldızlı Türk Bayrağımız, vatanımız, milletimiz, değerlerimiz, inancımız, tarihimiz ve kültürümüz için bu vatanı savunmaya hep beraber varız” dedi. Kayserililerin her zaman birlik beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olduğunu da dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Hemşehrilerimiz layık olabilirsek ne mutlu bize. Bu anlayışla ötekileştirmeden, ayrıştırmadan sizler için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARDA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada yaşadığımız coğrafyanın zayıf devlet kaldırmadığını belirtti ve bu topraklarda güçlü olmak zorunda olduğumuzu söyledi. Hain terör örgütü FETÖ’nün İslamiyet ile ilgisi olmadığını da vurgulayan Özhaseki, “Bu topraklarda gözü olan çok hain var. İçerde de onlara uyacak satılmışlar çıkıyor. Senelerce Müslüman’ız dediler, bu milletin çocuklarını kandırdılar, İslam’dan uzaklaştırdılar, milli duygularını yok ettiler, ailelerinde kopardılar. O sapkın FETÖ denilen adamın kafasındaki şizofren yapıya kurban ettiler. İslam diyerek İslam dışı ne kadar lanet iş varsa hepsini yaptırdılar. Bunlarda hırsızlık, gözetleme, röntgencilik, insanlara iftira atmak, tuzak kurmak hepsi var. Neresi İslam bunların? Müslüman olan Amerika’ya gidip bu ülkeyi satar mı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa tam kadro katılan protokol mensupları halkı selamladılar.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ GECE YARISINA KADAR MEYDAN’DAYDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmaların ardından Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantları gezdi, vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlarla fotoğraflar çektiren Başkan Büyükkılıç, gece yarısına kadar Cumhuriyet Meydanı’nda kaldı. Gece yarısı 00.13’te Türkiye’nin tüm illeriyle eş zamanlı olarak Cumhuriyet Meydanı’nda da 15 Temmuz’un simgelerinden birisi haline gelen salalar okundu.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me