17 Mart 2024

Usta Sanatçı Hülya Koçyiğit Türk sinemasını konuştu

HÜLYA KOÇYİĞİT, PROGRAM SONUNDA SİNEMASEVERLERDEN GELEN SORULARI CEVAPLADI. (TURAN BULUT/KAYSERİ-İHA) Talas Belediyesi'nin ilk olarak Aralık ayı ile birlikte başlattığı Talas Kültür Sanat programları Ocak ayında da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen ilk etkinlik ise Türk Sinemasının duayen ismi Hülya Koçyiğit ile 'Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Sineması' söyleşisi oldu.

Talas Belediyesi’nin ilk olarak Aralık ayı ile birlikte başlattığı Talas Kültür Sanat programları Ocak ayında da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen ilk etkinlik ise Türk Sinemasının duayen ismi Hülya Koçyiğit ile ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Sineması’ söyleşisi oldu.
Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleştirilen ilk Talas programı olma özelliğini de taşıyan etkinliğe Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Erciyes Üniversitesi Kültür Merkezinde, Yazar Selahaddin Yusuf’un moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye her yaştan sinemasever yoğun ilgi gösterdi. Salonun dolduğu program, Selahaddin Yusuf ve Hülya Koçyiğit’in, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürleri ile başladı. Söyleşi sonunda sahneye gelerek kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, bu programın Cumhuriyetin 100. Yılında Talas’ta gerçekleştirilen ilk program olduğuna dikkat çekerek, “Bugün, Cumhuriyetimizin 100. Yılının ilk programlarından birini gerçekleştirdik. Bize cumhuriyetimize, ülkemize ve devletimize sahip çıkmanın öne