17 Mart 2024

Türkiye genelinde 5 bin 400 ambulans ve 17 ambulans helikopter var.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Semih Korkut, Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısında, acil sağlık hizmetlerinde Avrupa’nın bir tık ilerisinde bulunulduğunu belirterek, “Türkiye genelinde 5 bin 400 ambulans ve 17 ambulans helikopter ile hizmet veriyoruz” dedi.
Kayseri Şehir Hastanesinde gerçekleşen toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Lojistik ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Erdal Çenesiz, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Müdürlüklerin Başkanları, Başkan Yardımcıları, Hastane Başhekimleri ve birçok katılımcı iştirak etti.
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Semih Korkut ise Acil Sağlık Hizmetlerinin Türkiye’de yakaladığı ivmeden bahsetti. Korkut, “1994 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları kurulmaya başladı. O yıllarda birçok ilde tek ekip tek ambulans ile hizmet veriliyordu. Şu anda ise 5 bin 400 ambulans hizmet vermekte. Şunu da belirtmek isterim 3-4 yaş ortalaması ile dünyanın en genç ambulans filolarından birine sahibiz. Avrupa’da bu kadar genç ambulans göremezsiniz. Avrupa da ne varsa bizde bir tık ilerisi var artık” dedi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me