16 Mart 2024

PİDENİN İÇİNE ALTIN KOYDU

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi’nde ‘Ramazan’ ayına rağmen işleri durgun olan bir fırıncı esnafı bulduğu yöntemle Ramazan pide satışında artış sağladı.

Alpaslan Mahallesi’nde Ünal Sokak üzerinde fırın işleten Lütfullah Tüysüz, hem ekonomik krizden etkilenen vatandaşların ilgisini çekmek hem de satışını artırmak amacıyla hamurun içine gram altın koyunca pide satışı arttı. Ramazan pidesi almak isteyen ancak ekonomik şartlardan dolayı ilgi göstermeyen vatandaşlarının bu yöntemle ilgisini çekmeyi başaran Sev-Al Fırının sahibi Lütfullah Tüysüz ile Ali Tüysüz kardeşler,hamur yoğurma makinesi mikserin içerisine her gün tanesi 257 lira olan bir gram altın atıyorlar.

Bu yöntemin çok işe yaradığını, İftar saatine yakın vatandaşların ”Altın ya bana da çıkarsa” diyerek 450 gramı 3.50 kuruştan satılan yumurtalı pideyi alabilmek için kuyruğa girdiğini ifade eden fırın sahibi Lütfullah Tüysüz,”Ekonomik krizden dolayı, vatandaşlarımız bu yıl ramazan pidesine rekabet göstermedi. Zaten normal günlerde bile diğer esnaflarda olduğu gibi bizimde işlerimiz iyi gitmiyordu. Ramazan ayında bu mübarek ayda işlerimiz açılsın diye böyle bir yöntem denedik oda tuttu çok şükür.450 gram olarak pişirdiğimiz ramazan pidesini 3 lira 50 kuruşa satıyoruz. Her gün yoğurduğumuz hamurun içerisine bir gram altın atıyoruz. Kimin şansına çıkarsa altın ona. Bunu yaparken de inanın ki kara-zarara bakmıyoruz. Bu ekonomik krizde hem vatandaşlarımızı düşündük, hem de bu yöntemle günülük ekmek satışımızı 3 binden 5 bine çıkarmayı başardık. Bu uygulamamız Ramazan ayı boyunca devam edecek” şeklinde konuştu.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me