17 Mart 2024

Mustafa Kemal Atatürk’ün hikayesini dinleyecek

Kemâl isimli oyunun ilk gösterisi, 7 Mayıs’ta Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesi için yola çıktığı Samsun’da gerçekleşirken, oyun 16 Mayıs’ta Ankara’da, 19 Mayıs’ta İstanbul’da UNIQ Hall’de, 20 Mayıs’ta İzmir’de ve 21 Mayıs’ta Denizli’de izleyicisinin karşısına çıkacak.

Anlamlı kutlama anlamlı armağan
Birçok şirket, okul ve sivil toplum kuruluşu gösterilerde çalışanları, öğrencileri ve üyeleriyle “100. Yılda Anlamlı Kutlama Anlamlı Armağan” sloganıyla yer alacak. Deniz Harp Okulu öğrencileri ise İstanbul’da yapılacak gösteriye 100’üncü yıla özel 100 öğrenciyle katılacak.

Hayatını vatanı yapmış bir insanın hikayesini gençlerin gözünün içine bakarak anlatmanın heyecan verici olduğunu belirten sanatçı Pınar Ayhan, “Okullarda, konferanslarda, gösteriler sonrasında yanıma gelip ‘biz bunları hiç bilmiyorduk’ diyorlar. Öyleyse anlatmak boynumuzun borcu değil mi? Bu yıl Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı. Bu sadece simgesel olarak değil, bizi biz yapan bir tarih olarak da önemli. Bağımsızlık mücadelemize başlayalı 100 yıl olmuş düşünsenize. Üç büyük kenti dolaşıp, binlerce insana ulaşıp bu çok özel ve önemli hayat hikayesini anlatacağım. Çünkü bu hikâyeyi en doğru şekilde yeni kuşaklara iletmek boynumuzun borcu” dedi.

Detaylı bilgiye www.pinarayhanofficial.com adresinden ulaşılan Kemal oyununun biletleri ise Biletix ve Dost Kitapevleri’nde satışta.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me