17 Mart 2024

Muhsin Başkan Kayseri’de anıldı

Büyük Birlik Hareketi‘nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin YazıcıoğluNizam-ı Alem Gençlik Merkezi tarafından Kayseri’de düzenlenen gecede anıldı.

Kayseri Şehir Tiyatrosu’ndaki programa, Yesevi Yardım Hareketi Genel Başkanı Mahmut Cömert, Nizamı Alem Ocakları Eski Genel Başkanı Doğan Öztaşkın, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu sevenleri katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda, Kur’anı Kerim tilaveti ve Hatim duası gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yesevi Yardım Hareketi Genel Başkanı Mahmut Cömert Muhsin Yazıcıoğlu’nun gençliğe verdiği önemden bahsetti. Vefatının ardından 10 yıl geçmesine rağmen hala toplumdaki sevgisini koruduğunu söyleyen Cömert, özellikle gençlerin O’nun idealist duruşunu, Vatan, millet ve bayrak sevgisini örnek edinmeye çalıştığını görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Nizamı Alem Ocakları Eski Genel Başkanı Doğan Öztaşkın ise yaptığı konuşmada Muhsin Yazıcıoğlu ile yaşadığı hatıralardan bahsetti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun özellikle Türkiye dışında olan akraba devletleri üzerindeki politikasının kıymetli olduğunu dile getiren Öztaşkın, Yazıcıoğlu’nun hayatını Türk ve İslam dünyasının birlikteliğine adadığını bu uğurda mücadeleler verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından şiir dinletisiyle devam eden etkinlikte, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yazmış olduğu şiirler üniversite ve liseli öğrenciler tarafından seslendirildi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me