17 Mart 2024

KAYSERİ ŞEKER’E “TARIMSAL ARAŞTIRMA KURULUŞU BELGESİ”

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 'ÖZEL SEKTÖR TARIMSAL ARAŞTIRMA KURULUŞU BELGESİ' ALMAYI BAŞARDI.

Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden ‘Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu Belgesi’ almayı başardı. 
Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne 12 Şubat 2019 tarihinde yapılan başvuru, yapılan değerlendirmeler sonucunda bir ay gibi kısa sürede Kayseri Şeker bitki çeşitlerinin, ıslahı, bulunması ve geliştirilmesi ile ilgili faaliyet gösterme yetkisine sahip oldu. Ülke genelinde 210 özel sektör kuruluşu arasında yer alan Kayseri Şeker, Tarımsal Araştırmalar kapsamında Tarla Bitkileri ve Sebze dalında Kayseri’de yetki belgesine sahip ikinci firma oldu. Kayseri Şeker Ar- Ge biriminde tarımsal ıslah projeleri kapsamında şeker pancarı tohum ıslahı çalışmaları devam ederken, Çerezlik Kabak Tohum Islahı projesinde ise tescil aşamasına gelindiği belirtildi. 

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me