16 Mart 2024

ERÜ İletişim Fakültesi 13. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 13. dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 3 bölümden 350 öğrenci mezun oldu.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Tanzanya Ankara Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, Genel Sekreter Murat Yenisu, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Dekan Akdağ, “Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak çok sayıda ödül alan ve yarışmalarda aldığı başarılar ile dikkat çeken fakültemiz, yeteneklerini geliştirmek, mesleki donanımlar kazandırmak amacıyla her zaman öğrencilerine iyi hizmet sunmanın gayreti içindedir. Bu duygularla ilk mezunlarını 2007 yılında vermeye başlayan fakültemizden bugün ise 13. dönem mezunlarını biraz hüzünle ama gururlu bir şekilde uğurlayacağız. Fakültemizde lisans düzeyinde yabancı uyruklu öğrenci olarak okuyan toplam 53 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk kez bu yıl bir farklılık yaşanıyor. Yabancı öğrenci kontenjanından Tanzanya’dan ülkemize, şehrimize, fakültemize gelen ve gazetecilik bölümünde okuyan Bubınza Peter Bubınza, fakülte birincisi olarak mezun oluyor. Bütün öğrencilerimize aynı hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmamızın bir meyvesi olarak gördüğümüz bu durum bizler için gurur vericidir” dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da konuşmasında, gazetecilik mesleğinin avantajlarını ve zorluklarını anlattı ve mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, her alanda proje üreten, her alanda topluma fayda sağlayan üniversite olduklarını söyledi.

Rektör Çalış, “Üniversitemiz İletişim Fakültesinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 13. Dönem mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz.2001 yılında kurulan ve 2003-2004 Eğitim Öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayan fakültemiz, gerek eğitim kalitesi, gerek uygulama faaliyetleri ve gerekse ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle üniversitemize katkı sunan fakültelerimizden biridir.

Üniversitemizin araştırma üniversitesi olmasında Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi gibi sayısal ağırlıklı alanlarda başarı gösteren fakültelerimizle birlikte, sosyal bilimler alanındaki fakültelerimizin de katkıları büyüktür. Erciyes Üniversitemiz, her alanda proje üreten, her alanda topluma fayda sağlayan ülkemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarını gözeten ve çözüm üretme gayretinde olan bir yönetim anlayışına sahiptir. Ayrıca üniversitemiz gelenekleri olan köklü bir üniversitedir” diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Çalış, “Sizler, Erciyes Üniversitesi kimliğinizi gururla taşıyabilirsiniz. Sizler topluma yön verecek, sosyolojik ve beşeri olarak toplumun gözü, kulağı olacak bir mesleğin erbabı olacaksınız. Kiminiz Gazetecilik, kiminiz Radyo Televizyon ve Sinema, kiminiz Halkla İlişkiler görevini icra edeceksiniz. Yani iletişim mesleğini yürüteceksiniz. Fakülteniz, mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmeniz için her türlü donanıma sahip, hatta bu konuda Türkiye’de sayılı iletişim fakülteleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Genç iletişimciler olarak sizlerden beklentimiz şudur. Mesleğinizi yaparken hiçbir zaman doğruluktan, dürüstlükten taviz vermeyin. Mesleki değerlerin, mesleki etik kurallarının dışına hiçbir zaman çıkmayın. Her zaman bir hedefiniz olsun. Çünkü hedefi olmayanın, kendisine bir gelecek öngörmeyenin, hayatta başarılı olması beklenemez. Ülkenizi, vatanınızı sevin ve koruyun. Milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkın. Bizim başka ülkemiz, başka Türkiye’miz yok. Ailenizi, vatanınızı her şeyin üstünde tutun. Üniversite aidiyetinizi asla unutmayın. Değerli Veliler, bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızın en iyi şekilde eğitildiği ve ülkemizin ilerlemesinde, toplumun bilinçlendirilmesine katkı sağlama bakımından gerekli donanıma sahip olduklarını söyleyebilirim. Onlarla gurur duyabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaket ve ödülleri takdim edildi.

Okul birincisi Tanzanyalı Bubınza Peter Bubınza’nın mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan 350 öğrenciye diplomaları verdi.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me