16 Mart 2024

ÇEVRE İÇİN EL ELE

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı ve TEMA Vakfı İl Temsilciği daha yaşanabilir bir çevre için ortak çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda TEMA Vakfı üyelerine yönelik yangınlara karşı farkındalık eğitimi verildi.

TEMA Vakfı yöneticilerinin katıldığı farkındalık eğitimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Eğitimde yangınların sebepleri ve müdahale yöntemlerine ilişkin bilgiler verildi. 

TEMA Vakfı İl Temsilcisi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, yangınların yaban hayatının yok olmasına ve doğamızın kirlenmesine neden olduğunu belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Metin Kızılkan da İtfaiye Daire Başkanlığı TEMA Vakfı’nın özellikle arazi yangınlarının yoğun bir şekilde başladığı şu günlerde böyle bir eğitim talebinde bulunduğunu belirterek, bu konuda gösterilen hassasiyet ve duyarlılık nedeniyle teşekkür etti. Şu ana kadar Kayseri’de meydana gelen 946 yangının 351’inin arazi yangını olduğunu ve tecrübelerinin önümüzdeki günlerde arazi yangınlarının artarak devam edeceğini gösterdiğini ifade eden Kızılkan, düzenledikleri eğitimlerle farkındalık oluşturarak yangınları önlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Farkındalık eğitimi için İtfaiye Teşkilatını ziyaret eden TEMA Vakfı Kayseri Şubesi, hem teşekkür mektubu takdim etti hem de her etkinlikte yaptıkları gibi bir fidan hediye ederek İtfaiye Bahçesine uygulamalı olarak dikimini gerçekleştirdi. TEMA Vakfı İl Temsilcisi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, Kayseri’ye çok uygun olan kestane ağaçlarının yaygınlaşması için gayret ettiklerini de belirtti.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me