22 Mart 2024

Büyükşehir, depremzedelere ücretsiz şehirlerarası ulaşım imkanı sağlıyor

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ'DEN BAŞKA ŞEHİRLERE GİDECEK DEPREMZEDE VATANDAŞLARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARACILIĞI İLE ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKÂNI SAĞLANDIĞINI SÖYLEDİ. (İHA/KAYSERİ-İHA) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'den başka şehirlere gidecek depremzede vatandaşlara büyükşehir belediyesi aracılığı ile ücretsiz ulaşım imkânı sağlandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’den başka şehirlere gidecek depremzede vatandaşlara büyükşehir belediyesi aracılığı ile ücretsiz ulaşım imkânı sağlandığını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası, depremzedelere devletin şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Kentte binlerce depremzedeyi misafir eden büyükşehir belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde farklı şehirlere gidecek depremzedelerin bilet fiyatlarını karşılayarak, yardımcı oluyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, depremzedelerin tüm ihtiyaçları ile özel olarak ilgilendiklerini belirterek, şöyle konuştu;
“Her ilden şehrimize gelenler var. Şuanda ilimizde bulunan depremzedelerin illere göre dağılımı 10 bin 451 olarak nitelendiriliyor. Depremzedelerimize bütün tesislerimiz açıldı, ayrıca camiler, okullar, spor tesisleri, hayırsever düğün salonları gibi alanlar da açıldı. Tesislerimize, yurtlara, boş dairelere yerleştiren vatandaşlarımız ve hayırseverlerimiz var. Vatandaşlarımıza otogardan istedikleri illere gönderme hizmeti var. Karayolu ve demiryolu ile gelen depremzede vatandaşlarımızın konaklayacakları yerlere ulaşımları sağlandı. Nakliye desteğinin yanında deprem bölgesine giden vatandaşlarımızın yakıt desteği konusunda çalışmalar yapıldı.”