24 Mart 2024

BİR ERCİYES KLASİĞİ

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes, sadece kış mevsiminde değil yazın da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonlardan birisi olan ve bir Erciyes klasiğine dönüşen FESTA 2200 Bisiklet Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın verdiği start ile başladı. Başkan Büyükkılıç, bisikletin önemini vurguladı ve 45 farklı ilden gelerek festivale katılan bisikletlilerle birlikte pedal çevirdi.

Bisiklet tutkunları bir kez daha Erciyes FESTA 2200 Bisiklet Festivali’nde buluştu. Dört gün sürecek olan festivalin startını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi.

“BİSİKLET DOSTLARI İYİ Kİ VARSINIZ”

Büyükşehir Belediyesi önünde 45 farklı ilden gelen bisikletlilere hitap eden Başkan Memduh Büyükkılıç, aynı zamanda bir hekim olarak bisikletin önemini vurguladı ve herkesi teşvik ettiklerini söyledi. Kayseri’nin coğrafi yapısının bisiklet için en uygun şehirlerden olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bu coğrafi avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz. Hava İkmal Millet Bahçesi projemizde çok geniş bisiklet yolları var. Ayrıca Talas 360 projemizde bisiklet güzergahları oluşturuldu” dedi. Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini “Bisiklet dostları iyi ki varsınız” diyerek tamamladı.

Daha sonra 45 ilden FESTA 2200 için Kayseri’ye gelen bisiklet dostlarıyla fotoğraf çektiren Başkan Büyükkılıç, festivalin startını bisikletlilerle birlikte pedal çevirerek verdi. FESTA 220 Festivali Büyükşehir Belediyesi-Talas Paraşüt İndirme Alanı etabı ile başladı. Bisikletliler daha sonra Erciyes’e çıkacaklar ve dört gün süresince kamp yapacaklar. Kayseri Bisikletliler Derneği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dört günlük organizasyon kapsamında başta yılkı atlarının bulunduğu Hürmetçi Sazlığı olmak üzere şehir merkezindeki bazı güzergahlar ile Develi’de bisiklet turları yapılacak.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me