19 Mart 2024

Başkan Büyükkılıç, Kariyer Günleri’nde öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KARİYER GÜNLERİ'Nİ DEVAM ETTİREREK, YAMAN DEDE KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU'NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU (İHA/KAYSERİ-İHA) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kariyer Günleri'ni devam ettirerek, Yaman Dede Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda öğrencilerle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kariyer Günleri’ni devam ettirerek, Yaman Dede Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda öğrencilerle buluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, genç dostu belediyecilik anlayışı ile okullarda düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Başkan Büyükkılıç, Yaman Dede Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda gençlerle bir araya geldi.
Okul girişinde okul yönetimi ve öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Büyükkılıç, okulun konferans salonunda, öğrencilerle keyifli ve samimi ortamda sohbet ederek, derslerinde başarılar diledi.
Eğitimin önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, “Bizim eğitimli, donanımlı, öz güven içerisinde olmamız lazım. Sosyalleşmemiz lazım, toplumdan ayrıksı olmamamız lazım, değerlerimize sahip çıkmamız lazım” dedi.
Büyükkılıç, gençlere nasihatlerde bulunarak, “Biz vatanımıza, insanlara hizmete sevdalı, çalışmayı ibadet bilen bir anlayışın sahibiyiz. Bir gün daha ileriye nasıl giderizin kaygısını taşırız. Sizlerin başarıdan başarıya koşmanız lazım. Mazeret yok, çalışmak var, yabancı dil, olmazsa olmazınız olacak” diye konuştu.
Şehircilik anlayışı açısından gece gündüz demeden çalışıp, koşturduklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Türkiye’de 30 büyükşehir var, Kayseri bunların arasında yatırıma en çok pay ayıran şehir olarak ödüle layık görüldü. İsrafın çok şükür ne olduğunu bilen bir anlayışın sahibiyiz. Haram, helal duygusuyla farkında olan anlayışın sahibiyiz, kamu ve yetim hakkını, kimsesizin kimsesi olma anlayışının sahibiyiz. Bu edeple, bu öğretiyle, bu inançla büyüdük” ifadelerini kullandı.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me