24 Mart 2024

Aydemir, “Kermesler için düzenleme yapılmalı”

Lokanta ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, haksız rekabet oluşturan kermesler hakkında önemli açıklamada bulundu. Aydemir, “Biz hayıra karşı değil, haksız rekabete karşıyız ”dedi.
Hayır altında yapılan kermesler için artık bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Başkan Aydemir, “Biz lokantacı ve pastacı esnafı olarak vergisini veren, kirasını, elektriğini suyunu ödeyen üreticileriz. Bizler asla hayra karşı değiliz ama hayır adı altında yapılan bu tür kermeslere bir çözüm bulunması gerekir. Geçen yıllarda Kaymamamızla, Başkanlarımızla Belediyelerimizle olan görüşmelerde 3 günlük yasal süreçte olduklarını bize söylediler. Süreç 3 gün değil 5 gün olsun ama bir daha uzatılmasın. Tavuklu mahallesinde kurulan kermes 20 gün Melikgazi mahallesinde 20 gün de Kocasinan mahallesinde ticaret yaptı. Biz hayra değil oluşan bu haksız rekabete karşıyız” diye konuştu.
Aydemir son olarak, “ Önceden kermes deyince aklımıza evde annelerimizin el örgüsü işlemeleri, oyaları; bir okula, kuruma, öğrencilere yardım olsun diye yapılması gelirdi. Şimdi ise kermesler bir lokanta gibi bir ticarethaneye dönüştü. Bizler yasal olarak vergimizi öderken, istihdam sağlarken, haksız kazanç elde eden bu kişiler maalesef işimize engel oluyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın sezonundan da faydalanmak isteyen bu tür yerlere esnafımıza daha fazla zarar vermeden bir çözüm bulunmalıdır” dedi.
Haber: Elif Günçavdı

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me