24 Mart 2024

AK Parti’den flaş İstanbul açıklaması.

AK Parti'den flaş İstanbul açıklaması

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından İstanbul‘daki seçim sonuçlarına itirazlar nedeniyle gözler Yüksek Seçim Kuruluna çevrildi. YSK’nin AK Parti temsilcisi Recep Özel de olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK’ye gideceklerini açıklamıştı. Buna göre, AK Parti, “olağanüstü itiraz” hakkını kullanarak, “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle İstanbul’daki seçiminin yenilenmesini talep edebilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da yaptığı açıklamada “Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz.” dedi..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün gece AK Parti‘nin İstanbul‘da oyların tümünün yeniden sayılması talebini reddetti, sadece 21 ilçedeki 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verdi. 51 sandıktaki oyların sayılması ile oy sayım süreci sona erecek.

YSK’nin önünde bugün de yine AK Parti’nin Büyükçekmece ile ilgili itirazı bulunuyor. YSK’nin toplanarak bu itirazı karara bağlaması bekleniyor.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ye iki günlük itiraz süreci 8 Nisan’da başlamıştı. Partiler yarına kadar YSK’ye itirazlarını yapabiliyor. YSK’nin iki gün inceleme süresi var. YSK, tüm itirazların incelemesini 11-13 Nisan’da yapacak.

Bu sürenin kullanılmasının ardından ise her seçimde olduğu gibi yine YSK’ye “olağanüstü itiraz”da bulunulabiliyor.

YSK’nin AK Parti temsilcisi Recep Özel de olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK’ye gideceklerini açıklamıştı. Buna göre, AK Parti, “olağanüstü itiraz” hakkını kullanarak, “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle İstanbul’daki seçiminin yenilenmesini talep edebilecek.

Seçimlerin yenilenmesi kararı verilebilmesi için iddiaların, somut verilerle ortada olması ve bu şekilde oy kullanan seçmen sayısının sonucu etkilemesi gerekiyor..

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me