20 Mart 2024

4. KAYSERİ KİTAP FUARI “SEZAİ KARAKOÇ” ANISINA KAPILARINI AÇTI

ayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından merhum yazar, şair ve düşünür Sezai Karakoç anısına düzenlenen 4. Kayseri Kitap Fuarı Açılış Töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri protokolü ile yazar, şair ve düşünürlerin katılımlarıyla gerçekleşti. Başkan Büyükkılıç, ziyaretçi rekoru kırmayı hedeflediklerini belirtirken, özgüven içerisinde, daha donanımlı, daha eğitimli, geleceğe ümitle bakan gençlik vurgusu yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda Türkiye’nin ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan, alanında örnek gösterilen ve merhum yazar, şair ve düşünür Sezai Karakoç anısına gerçekleşen 4. Kayseri Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

TRAMVAYDA “KİTAP HEDİYELİ” FUARA DAVET

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kitap kokusu ve kitap fuarı heyecanı saran kentte tramvaylarda kitap hediye ettikleri vatandaşları Kayseri 4. Kitap Fuarı’na davet etti. Tramvayda yolculuk yapan ve duraklarda bekleyen vatandaşlara Başkan Büyükkılıç’ın selamlarını ileten ekipler, tüm Kayserilileri önceki yıllarda olduğu gibi yine aynı coşku ve heyecanla kitap fuarına davet etti.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kitap Fuarı’nın kapılarını dördüncü kez kitapseverlere açtı. Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin,  Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile yüzlerce kitapsever katıldı. Açılışa, edebiyat ve sanat dünyasından Sevil Atasoy, Beyza Alkoç, Mehmet Emin Ay, Mehmet Ali Bulut, Ahmet Selçuk İlkan, Hayati İnanç, Nihat Bengisu, Mete Yarar, Abdurrahman Uzun ve Tarkan Köylü de katıldı.

Yazarlarımızın diğer yazıları için tıklayınız.
follow me